trouwfotograaf Arnhem

Trouwfotograaf in Zweden – Zweedse bruiloft

Dit keer mochten wij naar Zweden voor een bruiloft. Wow wat is Zweden een prachtig land om een bruiloft te vieren! In deze blog lees je meer over hoe het is om te trouwen in Zweden en hoe het is om als trouwfotograaf in Zweden te mogen fotograferen. Hebben jullie serieuze plannen om in het buitenland te trouwen, voor ons als bruidsfotograaf zijn dit de kersen op de taart en gaan wij graag met jullie mee naar het buitenland!

trouwfotograaf Arnhem
Trouwfotograaf in Zweden, met familie een bruiloft in het buitenland vieren.

Anders dan een Nederlandse bruiloft?

Tuurlijk is een buitenlandse bruiloft anders en het is dan ook bijzonder om als trouwfotograaf in het buitenland erbij te mogen zijn. Waarom, het is een hele andere omgeving waar jij als bruidsfotograaf foto’s gaat maken. Ook zijn de bruidsparen die dit doen “anders”. Hmmm, nu begeef ik mij op glad ijs! Wat ik bedoel te zeggen is dat het bruidsparen zijn die een hechte familieband hebben met vrienden die erg dicht bij hun staan. En hoe tof is het dan om als bruidsfotograaf echt die bijzonder trouwfoto’s te mogen maken, echt een cadeau!

Zweden vs Nederland

Waarom ging dit bruidspaar trouwen in Zweden? Joost en Lisbeth gingen in Zweden wonen en daarom was het handig om ook in Zweden te gaan trouwen en niet in Nederland. Joost komt uit Nederland en Lisbeth uit Zweden. Ik heb ze beide leren kennen via een trouwbeurs, waar zij mij aanspraken als trouwfotograaf en al vrij snel vroegen ze of wij zin hadden om als twee fotografen mee te gaan naar Zweden voor hun bruiloft. Hoe tof is dat!

Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Hoe wij met dergelijke buitenlandse bruiloften omgaan is eigenlijk heel simpel. Wij zien de bruiloft als een bruiloft in Nederland. Jullie huren ons in voor het aantal uren dat jullie willen dat wij als trouwfotograaf op jullie bruiloft trouwfoto s komen maken. Verder betalen jullie dan enkel nog de reis- en verblijfskosten voor ons en that’s it.

Ceremonie in het buitenland

Of je trouwt in Nederland voor de burgerlijke stand en je regelt iemand die in het buitenland jullie BABS (spreker) is of je trouw in het land zelf. Wat wij vaak als twee fotografen zien is dat het bruidspaar in Nederland. Dit is veel handiger en gemakkelijker, maar het is zeker wel mogelijk om in het buitenland te trouwen, maar je moet wat meer organiseren!

In Zweden konden wij ons hart op qua fotolocaties. Mochten jullie plannen hebben om in het buitenland te gaan trouwen kijk dan ook op onze andere blogs en neem ook zeker contact met ons op om al jullie wensen te bespreken. Deze twee bruidsfotografen gaan graag met jullie mee om een bruiloft in het buitenland te fotograferen.

P.s. Wisten jullie dat wij al als bruidsfotografen in Italie, België, Frankrijk, Spanje en Duitsland hebben gefotografeerd?

Lees meer blogs