Bruidsfotograaf in Toscane

Trouwfotograaf in Italie – Toscaanse bruiloft

Ik heb al verschillende bruiloften gefotografeerd als bruidsfotograaf in buitenland zoals bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Spanje, Zweden en België. Dit keer vloog ik naar Florence om daar in Toscane een bijzondere bruiloft te mogen fotograferen. Ga jullie trouwen in het buitenland? In deze blog vertel ik jullie alles over hoe het is om als bruidsfotograaf in Italië een bruiloft te fotograferen en wat er bij komt kijken. 

Bruiloft in Italië, Toscane tussen de olijfbomen op trouwlocatie Borgo Divino

Anders dan een Nederlandse bruiloft?

Nou ik zal het maar meteen verklappen, tuurlijk is een buitenlandse bruiloft anders voor mij als trouwfotograaf, maar tegelijkertijd is het eigenlijk precies hetzelfde. Ik zal jullie uitleggen waarom! Als bruidsfotograaf in het buitenland ga je vanzelfsprekend naar hele andere plekken die er bijzonder en prachtig uitzien. Echt wat anders als de stranden op Scheveningen, de Utrechtse heuvelrug of de Hoge Veluwe. Maar eigenlijk is het voor mij als trouwfotograaf in Italie, Spanje of Frankrijk niet veel anders dan een bruiloft in Nederland. Je bent als fotograaf alleen wel meer aan het reizen. Zo ook bij Chris en Elzemieke die hun hele familie en vriendengroep hadden uitgenodigd om hun huwelijk te vieren in Toscane op een prachtige locatie Borgo Divino.

Trouwlocatie Borgo Divino

Oke, jullie willen ook trouwen in het buitenland, dan heb je ook een trouwlocatie nodig, maar hoe vinden jullie die? Chris en Elzemieke speurde het internet af en hadden een lijst van trouwlocaties gemaakt. Voorjaar zijn ze op vakantie gegaan naar Toscane en hebben de verschillende trouwlocaties bezocht. Bij Borgo Divino hadden ze meteen een klik en dat werd hun trouwlocatie. stap 1 was genomen een locatie vinden en een datum hebben. Nu een trouwfotograaf vinden die mee gaat naar Italië!

Pizzaparty

Als jullie dan gaan trouwen in het buitenland, dan vier je dat geen 1 dag, maar dan zijn dat er vaak drie dagen. De dag van aankomst is vaak inchecken en alvast een klein beetje feest vieren, zo ook bij het bruidspaar Chris en Elzemieke. Ook ik als trouwfotograaf en of dat nu zoals deze keer in Italië is of waar dan ook kom graag een dag eerder aan! Een dag van te voren kan ik alvast kennis maken met iedereen, de sfeer proeven en alvast kennis maken met iedereen, o zo belangrijk. Dit bruidspaar had een pizzaparty georganiseerd, nou daar wist deze trouwfotograaf in Italië wel raad mee

De bruiloft in Italie

Is het nu zo anders om als bruidsfotograaf in Italië een bruiloft te fotograferen…. Wat ik vooral merk is dat het altijd hele hechte families en vriendschappen zijn die wij mogen fotograferen. Maar het blijft super kicken om op zulke mooie buitenlandse trouwlocatie bijzonder trouwfoto’s te mogen maken!

Hebben jullie een trouwlocatie gevonden en willen meer weten over onze trouwfotografie, hoe wij onze bruidsparen in het buitenland fotograferen en wat voor een prijzen wij rekenen. Stuur ons gerust een mail en wij gaan al jullie wensen bespreken en alvast genieten van een cocktail, want die krijg je bij ons als je dat wil!

Lees meer blogs